Hvor meget kan jeg købe hus for?

Hvor meget kan jeg købe hus for?

Skrevet af: Tina Rose

Ønsker du at få et overblik over, hvor meget du kan låne og dermed købe hus for, er det en god ide, at du får et overblik over din økonomi. Hvor meget du kan købe hus for afhænger nemlig af en vurdering af din kreditværdighed. Kreditværdigheden udarbejdes for at långiver kan få et overblik over din økonomi og dermed sandsynliggøre at du kan tilbagebetale lånet. Ud fra kreditværdigheden vil långiver vurdere, hvorvidt de kan tilbyde dig det ønskede lån, samt til hvilken rente og på hvilke vilkår, de kan låne dig pengene til.

Kreditvurderingen vil fokusere bredt på din økonomi, og der vil blandt andet blive indhentet informationer om din indkomst, faste udgifter, rådighedsbeløb, allerede eksisterende gæld samt hvorvidt du er registreret i RKI eller ej.

Hvor meget kan jeg låne til hus?

Hvor meget du kan få lov at låne til hus, afhænger af din kreditværdighed. Men måske står du allerede med en større udbetaling selv udover de lovmæssige 5%, således at du ikke behøver at låne til 95% af købsprisen, men kan nøjes med et mindre lån. Vi ser muligheder i stedet for begrænsninger og lover fuld gennemsigtighed igennem hele processen.

Ejer du allerede en bolig, og har du friværdi i denne bolig, har du ligeledes mulighed for at optage et tillægslån. Hvad du ønsker at bruge tillægslånet til, er som udgangspunkt fuldstændig op til dig. Oftest optages denne type af lån til forskellige goder, som rejser, forbrugsgoder eller investeringer, men du kan også bruge tillægslånet i forbindelse med renovering eller ombygning, så du samtidig vil kunne øge din boligs værdi.

Kan man købe hus når man skylder penge i SKAT?

Ønsker du at låne penge til din drømmebolig, men skylder du penge til SKAT, behøver det ikke betyde, at boligkøb er udelukket. Hos Jysk Ejendomskreditselskab tilbyder vi boliglån udenom banken, og vi kan i mange tilfælde også tilbyde finansiering af køb af fast ejendom, selvom du har gæld til SKAT. Det vil dog som udgangspunkt være et krav, at der er en form for afviklingsordning, eller at provenuet i forbindelse med tillægslån skal bruges til at indfri skat.

Læs evt. også vores blogindlæg omkring lån til hus uden udbetaling.

Har du større omfattende gæld til det offentlige, vil der være tilfælde, hvor vi desværre ikke kan tilbyde dig lån til køb af fast ejendom. Du er dog altid velkommen til at kontakte os for at høre mere eller få foretaget en kreditvurdering, så vi kan få et overblik over din økonomiske situation, og hvorvidt vi kan tilbyde dig et pantebrevslån også kaldet ejendomskreditlån til køb af fast ejendom.