Pantebreve

Hvad er et pantebrev?

Pantebrevet fungerer som bevis på, at långiveren har sikkerhed i låntagerens ejendom - långiveren er således panthaver i boligen. Fordelen ved et privat pantebrev for långiver er, at man som panthaver kan begære tvangsauktion over ejendommen, hvis låntager ikke afdrager som aftalt.

Pantebrevsfinansiering er en af de mest almindelige former for sikkerhed og benyttes også i forbindelse med både realkreditlån og banklån.

Pantebrev i ejendom

Når man ønsker et lån til boligkøb uden om banken, kan dette gøres via et privat pantebrev. Her stilles sikkerheden i den ejendom, som der ønskes finansieret. Pantebrevet i ejendommen sikrer, at långiver har pant i den pågældende ejendom igennem lånets løbetid - dette kaldes et pantebrevslån.

Løbetiden er sædvanligvis på 15-25 år for den form for pantebrevsfinansiering til huskøb, med enten fast eller variabel rente. Pantebrevet er altså langt hen ad vejen skræddersyet til den enkelte låntager.

Der findes fire typer pantebreve

Når det kommer til boligfinansiering, taler man om flere forskellige typer af pantebreve:

Sælgerpantebreve

Udstedes til sælger af ejendommen, når låntager får ejendommen finansieret igennem sælger. Pantebrevet tinglyses med pant i ejendommen, og dokumentere, at låntager skylder et bestemt beløb til sælger. Afdragsvilkårene fremgår klart og tydeligt af pantebrevet.

Pantebrevslån

Er i princippet det samme som et sælgerpantebrev, men her er det ikke sælger der er kreditor, men en anden investor. Ligesom et sælgerpantebrev fremgår afdragsvilkårene klart og tydeligt af pantebrevet.

Realkreditpantebrev

Udstedesaf realkreditinstitutter, når ejendommen er finansieret via realkreditlån. De tinglyses altid i ejendommen og som udgangspunkt har de altid 1. prioritet.

Ejerpantebreve

Er et pantebrev, som ejendomsejeren teknisk set har udstedt til sig selv. Her reserverer boligejeren et pant i ejendommen som så kan underpantsættes videre til f.eks. et pengeinstitut.

Hvilke af de fire pantebrevsfinansieringer som passer den enkelte låntager bedst, afhænger af faktorer som økonomi, ejendomstype, m.m.

Kom tættere på boligdrømmen med et lån hos Jysk Ejendomskreditselskab

Hvis drømmeboligen er fundet, er der ingen grund til at lade drømmen vente. Hos Jysk Ejendomskreditselskab A/S står vi klar til at hjælpe dig med den form for pantebrevsfinansiering, du står og mangler, så du kan få finansieret din kommende ejendom.

Med vores låneberegner får du fuld gennemsigtighed, idet du allerede nu kan se den månedlige ydelse på det beløb, som du gerne vil låne. På den måde kan du allerede nu danne dig en idé om, hvordan vilkårene på et pantebrev hos os vil se ud.

Kontakt os i dag og få et gratis og uforpligtende tilbud på et lån til din boligfinansiering. Drømmeboligen er ikke længere end et opkald væk.

Kontakt os

Vi hjælper dig til din boligdrøm

- også selvom banken siger nej!

Udfyld låneansøgning her