Lån til huskøb

Lån til huskøb gennem bank, realkredit eller pantebreve

At købe fast ejendom er ikke billigt, og derfor kræver det ofte ekstern finansiering, når boligdrømmen skal opfyldes. Det første sted man henvender sig er til banken eller til et realkreditinstitut for at søge om et boliglån. Det sker dog at man bliver afvist af forskellige årsager.

Er man blevet afvist af banken eller realkreditinstituttet, kan man i stedet søge om et lån uden om banken. Disse udstedes oftest i form af det man kalder et pantebrevslån, hvor sikkerheden i lånet stilles i form af pant i den ejendom, som der ansøges om finansiering til. I lånets løbetid betaler man således af på den bolig som man er flyttet ind i.

Pantebrevslån og pantebreve

Ved et pantebrevslån stilles boligen som sikkerhed igennem pant. Det er muligt at låne op til 95% procent af boligens pris igennem et pantebrevslån - de sidste 5 procent skal man som min. selv have på hånden. I lånets løbetid betaler man af på pantebrevet og i takt med at lånet betales stiger friværdien.

Der er flere forskellige typer af pantebreve:

Sælgerpantebreve

Udstedes til sælger af ejendommen, når låntager får ejendommen finansieret igennem sælger. Pantebrevet tinglyses med pant i ejendommen, og dokumentere, at låntager skylder et bestemt beløb til sælger. Afdragsvilkårene fremgår klart og tydeligt af pantebrevet.

Pantebrevslån

Er i princippet det samme som et sælgerpantebrev, men her er det ikke sælger der er kreditor, men en anden investor. Ligesom et sælgerpantebrev fremgår afdragsvilkårene klart og tydeligt af pantebrevet.

Realkreditpantebreve

Udstedes altid af realkreditinstitutter, når ejendommen er finansieret via realkreditlån. De tinglyses altid i ejendommen og som udgangspunkt har de altid 1. prioritet.

Ejerpantebreve

Er et pantebrev, som ejendomsejeren teknisk set har udstedt til sig selv. Her reserverer boligejeren et pant i ejendommen som så kan underpantsættes videre til et pengeinstitution.

Transparente boliglån med fast eller variabel rente

Et pantebrevslån kan udstedes med enten fast eller variabel rente. Den faste rente ændrer sig ikke i løbet af lånets løbetid, og man kender derfor ydelsen igennem hele lånets løbetid. Den variable rente kan ændre sig, men det kan gå begge veje – man kan altså i perioder også have en lavere rente end først antaget. Det kræver et ekstra råderum i økonomien at vælge variabel rente.

Hos Jysk Ejendomskreditselskab A/S tilbyder vi pantebrevslån med fuld gennemsigtighed og grundig rådgivning. Vores låneberegner giver dig allerede nu en ide om, hvad den månedlige anslåede ydelse på dit lån til huskøb vil blive.

Kontakt os i dag og få et gratis og uforpligtende tilbud på et pantebrevslån.