Friværdi

Bliv klogere på friværdien i boligen

Når du optager et boliglån og begynder at betale af på lånet, opstår der det som kaldes friværdi. Friværdien på din bolig er den værdi som du har afbetalt – dvs. den værdi du nu reelt set er ejer af. 

I takt med at restgælden bliver mindre, bliver friværdien dermed også større. Med et simpelt regnestykke kan du hurtigt og nemt beregne friværdien i boligen. 

Beregn friværdien i din bolig

For at beregne friværdien helt præcist er det faktisk ikke nok, bare at trække restgælden fra startgælden (og dermed udregne, hvor meget der er afbetalt). Dette skyldes, at friværdien også er afhængig af din boligs nuværende værdi. Regnestykket for beregning af friværdi ser derfor således her ud:

Nuværende værdi på bolig - restgælden = friværdi

Er din bolig steget i værdi siden købet, vil friværdien altså være større, da man da trækker restgælden fra et større beløb end ellers.

Det er muligt at optage lån i friværdien, og grundet regnestykket ovenover, vælger mange at bruge lånet på forbedringer der kan øge boligens nuværende værdi. Lånet kan dog også bruges på større forbrugsgoder, eller på afbetaling af anden gæld.

Gennemsigtigt lån i friværdi hos Jysk Ejendomskreditselskab

Få den rette rådgivning omkring beregning af friværdi og et eventuelt friværdislån. Jysk Ejendomskreditselskab yder professionel og imødekommende rådgivning til dig, så du er sikker på, at du får det mest optimale lån i din friværdi.

Fuld gennemsigtighed er en prioritet hos os, så kontakt os i dag og få et uforpligtende og gratis lånetilbud.